Home Sitemap Contact Wij

Omgeving


La Diligence La Source Le Sabotier La Forge Omgeving Prijs & Beschikbaar

 

[Under Construction]

Morvan
Omweg waard


Ten zuidoosten van Parijs ligt de regio Bourgondië. Een regio die zich kenmerkt door het goede, Bourgondische leven: heerlijke evenwichtige wijnen, een verfijnde doch traditionele streekkeuken en een rijk historisch cultuurgoed. De Fransen zelf noemen deze regio het land van 'l Art et le Plaisir de Vivre", oftewel het land waar kunst en cultuur samengaan.
 

Op de grens van de departementen de Yonne en de Nièvre ligt het gehucht Rue de la Croix. De ideale springplank om het natuurgebied van de Morvan te ontdekken. Hier vindt u dichte bossen, talrijke zwemmeren zoals het Lac de Cressent (2 km) en snelstromende riviertjes zoals de Cure en de Chalaux, zeer geschikt voor hengelaars of om te raften en te kajakken (verhuur o.m. in Saint-Père-sous-Vézelay en Avallon, beide 17 km).
 


Iets verder (20 km) ligt het schilderachtige Vézelay. Ooit een keltische burcht, in de middeleeuwen één van de vier vertrekpunten voor pelgrims naar Santiago de Compostella en vandaag nog altijd die oude straatjes en een prachtige Romaanse basiliek. De streek rondom produceert de Vézelay, één van de beste wijnen van de Bourgogne.Terug rijdt u via de schattige slingerweggetjes langs de kastelen van Chastellux (2 km) en Bazoches (19 km), de laatste van maarschalk Vauban, beroemd om zijn 17-eeuwse militaire architectuur en belegeringsstrategieën. Restaurant, dierenparkje, tennisbaan, fietshuur en bakker in Quarré-les-Tombes. Supermarkt in Avallon.

 

Verstuur email naar voeljethuis@live.nl met vragen en opmerkingen over deze webite.
Laats gewijzigd op: 03/16/07